OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
aktualizované: 23.08.2023 20:42:06 

Vitajte na stránke Tatranských orlov !

2009


 

  19.decembra sme si prvýkrát obuli ľadové korčule...  

 

             ...na Okoličianskych rybníkoch, kde...


 

        ... sú ďalší vytrvalí strelcovia gólov vítaní !

 


 

Cyklistická doprava  - sto rokov späť, či vpred ? Prečítajte si TU. 

 


   

Červenec 2009                                                                                        

 
 7. novembra sme sa tradične zúčastnili behu
´Choď ako môžeš´,
ktorého XXVI. ročník organizoval Lyžiarsky oddiel Bobrovec. Ide o beh do kopca  o dĺžke 3700 m s prevýšením 600 m.        
Spolu s nami bežalo po strmej trati 110 pretekárov.

 

 

Výsledky

Matej Jurčo, kateg. Muži <40 rokov  4. miesto

Milan Jurčo ml., kateg. Juniori  5. miesto

Emil Prcín, kateg. 50< rokov - 5. miesto
 


29. Slovenský pohár v cestnej cyklistike :: 12./13.09.2009 :: Spišská Nová Ves

     Posledné podujatie Slovenské pohára vynieslo Tatranským orlom dve štvrté miesta v kritériu a 5. miesto v časovke medzi juniormi resp. mužmi vďaka Milanovi Jurčovi a dve víťazstvá v mužskej kategórii v rovnakých disciplínach vďaka suverénným výkonom Mateja Jurča.

 


 
Žiarsky duatlon, 5. september 2009
 
    Za daždivého počasia vyhrala kategóriu dvojíc dvojica Milan Jurčo ml. (MTB) a Tomáš Kucík (beh).
Emil Prcín vyhral v kat. Zrelí muži jednotlivcov (MTB+beh).
 
 
 

 

71. miesto na Majstrovstvách sveta v Moskve   

  V nedeľu 9. augusta reprezentovala našu krajinu na Majstrovstvách sveta juniorov  v cestnej cyklistike štvorica pretekárov. Medzi nimi i náš Milan Jurčo jr., ktorý súťažil  na 140 km trati po Krylatskom okruhu. Na štart sa postavilo 163 pretekárov zo  48 krajín. Náročné preteky s prevýšením vyše 2000 m a teplotou 18ºC dokončilo 94 pretekárov.  Milan prišiel do cieľa na 71. mieste so stratou 6:37  na víťaza z Belgicka. Z hlavnej skupiny ho utrhli 15 km pred cieľom. Najlepšie z našich skončil Johann Schwabik na 37. mieste so stratou 24 sek.  za víťazom.  

 Foto: UCI
 


1. augusta sme lietali okolo Vysokých Tatier                                                                                                      

   Na štart skutočného cyklistického maratónu ( 233 km) sa spolu s nami postavilo takmer 400 pretekárov. Preteky sa nevyvíjali celkom podľa našich predstáv... 

  ...ešte pred Hutami ušla dvojica, ktorá svoj náskok udržala až do cieľa. Huty podľa predpokladov očesali balík. Výrazný vplyv na konečné poradie malo však stúpanie  na Poroniec pred Lysou Poľanou. Balík sa rozdelil na prvú 10 člennú skupinu (s Matejom ) a druhú 30 člennú ( s Milanom ml.). V prvej skupine mali snahu dobehnúť vedúcu dvojicu najmä Slováci a Poliaci, mnohí iní v čele pretekov, pre nás nepochopiteľne, taktizovali.                                                                                           

Z druhej skupiny sa Pod Príslopom pred Ždiarom oddelila trojica s Milanom,  ktorá sa vďaka spolupráci vzdialila skupine na vyše minútu. Vo svojich kategóriách obsadili Matej aj Milan štvrté miesta.                                              

S inými, chúlostivými trampotami a nástrahami trate sa musel vysporiadať Emil Prcín, ktorý napokon v najstaršej vekovej kategórii prišiel do cieľa šiesty.

Veľký podiel na výsledkoch má náš servisný tím (ako v každom športe) : Milan Jurčo st., Michaela Jurčová a Ján Šingliar.
  


    4. júla vybojoval S. Macurák v Ozdíne na Hornohradských MTB pretekoch zemiakovú medailu, keď na bahnitej trati stratil minútu na tretieho v poradí. 


    V sobotu 27. júna kraľoval Slavomír Macurák na 1. košickom Merida bikemaratóne nielen v kategórii kadetov (15.-16.r.), ale na 27 km trati v okolí metropoly Východu porazil aj všetkých juniorskych súperov (17.-18.r.). Gratulujeme !


Majstrovstvá SR v cestnej cyklistike 2009

 Matej Jurčo vybojoval v pretekoch s hromadným štartom na spoločných M-SR + M-ČR v Bánovciach nad Bebravou bronzovú medailu medzi Slovákmi    v elitnej kategórii. Celkove prišiel do cieľa  na 14. pozícii v hlavnej  25-člennej skupine. 
200 km preteky sprevádzalo daždivé počasie.    
 
 
 
 
 
Milan Jurčo ml. v pretekoch s hromadným štartom juniorov obsadil 11. miesto medzi Slovákmi, 37. celkove. 10 km pred cieľom spadol v  ostrých  a mokrých  zákrutách z Jankovho vŕšku.  Hlavný pelotón dobehol 1 km pred cieľom avšak na záverečný špurt mal už málo síl.