OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
aktualizované: 23.08.2023 20:42:06 

Vitajte na stránke Tatranských orlov !

2010


 

      Červenec 2010

      6. novembra sme sa tradične zúčastnili behu ´Choď ako môžeš´, ktorého XXVII. ročník organizoval Lyžiarsky oddiel Bobrovec
v spolupráci s obcou a Úniou behu. 
Zaradenie tohto behu do kopca o dĺžke 3700 m s prevýšením 600 m
do Slovenského pohára behu do vrchu, zvýšilo počet aj kvalitu pretekárov. Na štart sa spolu s nami postavilo vyše 150 pretekárov rôzneho veku.        
 

Naše výsledky :  Matej Jurčo, kateg. Muži <40 rokov  - 8. miesto                                           Emil Prcín, kateg. 50< rokov - 4. miesto

 

 

 

 21.8. 2010 - Emil Prcín druhý na Žiarskom duatlone 

   
    Na štart kategórie "zrelí muži" sa postavilo celkom
14 súťažiacich. Emil tak druhým miestom, ktoré si vybojoval časom 22:07 na bicykli  z ústia doliny po chatu a 34:28 v behu z chaty do Žiarskeho sedla, zopakoval umiestnenie z minulého roku.
 

 
 
 
 31.7. 2010 — Tatry Tour
     
    Na štarte mali Tatranské Orly doposiaľ najvačšie zastúpenie. V hlavnej mužskej kategórii vybojoval Matej Jurčo 5. miesto, vo veteránskych kategóriách Milan Jurčo "Kamión" jedenáste a Emil Prcín piate miesto.
 
Foto: Mr. Karol Kulhavý
 
 

 

 

 10. 7.2010 — North Boulder Criterium

 

     V meste Boulder v americkom štáte Colorado sa Milan Jurčo jr. zúčastnil 60 minútového kritéria.
Obsadil 43. priečku. V kategórii Pro 1,2 sa na štart postavilo 80 dobrých pretekárov, o čom svedčí priemerná rýchlosť 44 km/h. 
 
 
 

 

 

 

Majstrovstvá Slovenska v pretekoch jednotlivcov, 
 180 km, Kyjov, 27. jún 2010

 
    V nedeľu o 10:00 vyštartovalo takmer 150 pretekárov
v mužských kategóriách Elite a U23 na spravodlivú trať 9 okruhov v okolí českého mestečka Kyjov. 
  Už od začiatku bolo tempo svižné, na čo Milan Jurčo jr. doplatil
na 50 km, kedy bol z hlavného poľa utrhnutý. Pokračoval ďalej v menšej skupinke
až po 140. kilometer, kedy bol dobehnutý vedúcou skupinou, a teda z pretekov odvolaný. Preteky dokončila necelá tretina štartového poľa.
 
 
 

M-SR Holic casovkaMajstrovstvá Slovenska v časovke jednotlivcov,
40 km, Holíč, 24. jún 2010
   
    Na Záhorí si vyskúšal Milan Jurčo jr. po prvýkrát časovku medzi mužmi. Na náročnej zvlnenej, ale o to krajšej trati s dobrým asfaltom obsadil v konkurencii 10 slovenských pretekárov do 23 rokov 8. miesto, keď za novým majstrom Slovenska zaostal o 6 minút.  
    V nedeľu boli na programe preteky jednotlivcov
na 180 km v okolí mesta Kyjov v ČR. Cieľom Milana
bolo preteky dokončiť. To sa mu však nepodarilo — niekoľko desiatok kilometrov pred cieľom bol s celou skupinou odvolaný z trate po dostihnutí vedúcou skupinou.
Tréning okolo Vysokých Tatier, 6. jún 2010
 
    Krásnu nedeľu sme využili na tradičný tréning okolo našich veľhôr. Tatry sme videli z každej strany, zastavili sme na pešej zóne v Zakopanom, odľahčili zadné vrecká pod skokanskými mostíkmi a nezabudli sme ani na prameň v Ždiari, ktorého renovácia nás milo potešila. Poliaci, povestní zlými cestami sa po našej trase blysli "hladkým kobercom". Približne 200 km sme zvládli za niečo vyše 8 hodín. 
 
 
 
   

   

 

 

Fatranský MTB maratón 75 km

   5. júna bojoval M. Jurčo s náročnou, dažďami poznačenou traťou. Kým vlani ešte ako junior vyhral na kratšej trati, tento rok mu niekoľko dlhých stúpaní na takmer dvojnásobne dlhej trati v oblasti Malej Fatry dalo zabrať. Spomedzi stovky účastníkov v kategórii Muži 19-39 r. finišoval Milan na 14. priečke.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Jarná klasika :: 2010 ::  125 km

 
    V sobotu 29. mája sa nakoniec pretekov zúčastnil okrem Emila Prcína aj Milan Jurčo ml., vlaňajší víťaz A-kategórie. Tento rok prišiel na Hrebienok vo svojej kategórii na 15. mieste. Emil Prcín finišoval v kategórii 55< rokov na 5. mieste.
Foto hore: Milan Jurčo stúpa na Hrebienok, dole: Emil Prcín
na štarte v Starom Smokovci.
 Foto: www.tatrytour.eu

 

Za chvíľu "na krátke" alebo V Liptove je to tak

18. apríl sme využili na výživný tréning. Stretli sme mnoho cyklistov a cyklistiek, čomu sa tešíme.
Biele Tatry sú krásne, no o pár dní sa snehy a ľady potopia. Čas krátkych kraťasov sa na Liptove blíži takisto ako čas, kedy zamierime na tréningy do vyšších polôh. 

 

 


                       21. februárový deň sme využili v Žiarskej doline                                         Zato posledný február sme už využili na prvú                

        na pešiu turistiku, keďže na bežky bolo málo snehu.                                                            jazdu v tomto roku.                                                                                                                                                                                                      


Blahoželáme Janke Pastuchovej k víťazstvu

30. januára 2010 sa uskutočnil Európsky pohár resp. Majstrovstvá Slovenska v zimnom triatlone v  obci       Látky-Mláky (pri Hriňovej). Janka vyhrala v ženskej kategórii.
 


 Majstrovstvásveta v cyklokrose

30.-31. januára 2010 v českom Tábore

    Róbert Gavenda, aktuálny európsky šampión v tejto cyklistickej disciplíne v kategórii mužov do 23 rokov ( U23 resp. espoirs ) obsadil v Tábore 7. miesto. Blahoželáme !                   

  Róbert pôsobil 3 roky v Centre talentovanej mládeže (CTM) pri klube Tatranské orly. Podtatranský región patrí medzi jeho obľúbené miesta na tréning aj oddych. Je teda ďalším úspešným športovcom, ktorý dokazuje jedinečnosť pôsobenia tatranského vzduchu, podkrivánskeho prameňa, liptovskej žinčice a bryndze. 


Do vytešenia sme si zahrali hokej aj v nedeľu, 24. januára. 


 Trojkráľový hokej

 6. decembra sme si zahrali v hojnom počte. Veríme, že ľad nám vydrží ešte dlho a že sa toľkí kamaráti dáme dokopy ešte tejto zimy.