OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
aktualizované: 20.04.2024 20:04:09 

Vitajte na stránke Tatranských orlov !

2012

Bežecké lyžovanie 2012/2013

    Už tradične — na liptovsko-kokavských lúkach — sme otvorili našu bežeckú sezónu. Snehu nie je veľa, za to však umožňuje beh na lyžiach aj mi mo upravených tratí.

 


Žiarska chata 1325 m.n.m. 

Pred koncom roka 2012 sme si v dobrej partii vyšli na Žiarsku chatu.

 


Vysokohorská, tatranská, jesenná turistika 

Kôprovský štít, Baranec, Kriváň, Červené vrchy, Svinica, Hladké sedlo, Hlinská veža atď.


29. Choď ako môžeš

V sobotu 10.11. 2012 sa uskutočnil už 29. ročník obľubeného bobroveckého behu do vrchu resp.

Choď, ako môžeš

 Beh bol zaradený do Slovenského pohára v behu do vrchu a Turčianskej bežeckej ligy. Podobne ako v roku 2011, aj v tomto roku dobehlo do cieľa viac ako 160 pretekárov v dvanástich vekových kategóriách.

Medzi slovenskou bežeckou, ako aj MTB elitou, ktorá každoročne pribúda, si boli zasúťažiť v príjemnom prostredí Západných Tatier aj Tatranské orly. V nabitej kategórii Muži A obsadil Matej Jurčo 9. miesto, Milan Jurčo 18. miesto.

Výsledky

 

Cyklistická časovka družstiev na 27 km

V krásnu nedeľu, 30. septembra 2012 cyklistický klub Jablonka Racing Team znovu nadviazal organizáciou cyklistickej časovky družstiev na jedenásť ročníkov podujatia organizovaného CTO Iskra Liptovský Mikuláš, ktoré v roku 2003 zorganizovalo posledný ročník.

Celkovo 14 družstiev zložených z cyklistov rôzneho veku, pohlavia a dokonca aj národnosti, sa postavilo na štart 27 km dlhej trate vedúcej z Ondrašovej (m.č. Liptovského Mikuláša) cez Liptovský Trnovec na koniec stúpania nad obcou Potok a späť.

Družstvo Tatranské orly v zložení Matej Jurčo, Milan Jurčo, Emil Prcín a Ján Klasovitý obsadilo 2. miesto za víťazným družstvom z Ružomberka, keď zaostalo o viac ako 2 minúty. Čas víťazov sa pohyboval okolo 38 minút.

Výsledky

 


Sledujte 19. a 23. septembra 2012 Mateja Jurča na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v Holandsku. Program vysielania Rozhlasu a televízie Slovenska ako aj informácie o pretekoch nájdete na stránke Cycling-Sport Milan Jurčo. Výsledky a fotografie z pretekov budú uverejnené na Matejovej osobnej stránke.

 

 


26. august 2012 — 4. Martinský cyklomaratón

V kateg. Muži 18-29 rokov obsadil Dominik Pethö 22. miesto. V celkovom poradí prišiel do cieľa na 44. priečke.


Cyklomaratón Tatry Tour 200 km

     28. augusta 2012 sa vydalo zo Starého Smokovca opäť niekoľko stoviek cyklistov na takmer 200 km dlhú trať okolo Vysokých Tatier. Tatranské orly mali po minuloročnej prestávke na trati 3 pretekárov. Ján Klasovitý obsadil  v kategórii 7. miesto, Milan Jurčo prišiel do cieľa v rovnakej kategórii Veteránov na 9. mieste. Na štart sa postavil aj náš nový člen Dominik Pethö v kategórii Muži 18 — 23. Žiaľ, pre zdravotné problémy preteky po cca 100 km vzdal.

Foto dole: Cyklisti vchádzajú do Liptovského Hrádku

 

Olympijské posolstvo :: Londýn 2012 

     18. mája 2012 organizoval Olympijský klub Liptova v zastúpení p. Milanom Fronkom púť olympijského ohňa po liptovských dedinách. Aj my sme sa zúčastnili olympijského posolstva letným hrám v Londýne 2012, ktoré viedlo cez dediny Dovalovo, Liptovská Kokava, Pribylina, Vavrišovo a Liptovský Peter.

V jednotlivých obciach prebrali olympijský oheň starostovia. Oheň prenášali športovci buď na bicykli alebo behom. Dole fotografie z podujatia.

 

 

 


Jarné a letné tréningy

Zľava Emil Prcín, Chris Symonds, Matej a Milan Jurčovci, Ján KlasovitýNad Važcom. V pozadí posledné zvyšky snehu vo Vysokých Tatrách.