OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
aktualizované: 23.08.2023 20:42:06 

Vitajte na stránke Tatranských orlov !

2014


 Choď, ako môžeš, Bobrovec, 08.11.2014 

31. ročník obľubeného bobroveckého behu do vrchu bol zaradený do Slovenského pohára v behu do vrchu. Do cieľa tentokrát dobehol rekordný počet 189 pretekárov v dvanástich vekových kategóriách.
Absolútnym víťazom sa stal Jozef Hlavčo (Dynafit) časom 23'23''. Medzi bežeckou elitou si boli zasúťažiť v príjemnom prostredí Západných Tatier aj Tatranské orly Laura Chovanová (2. miesto, 23'23''), Matej Jurčo (12. miesto, 28'53''), Milan Jurčo ml. (31. miesto, 34'22''), Ján Klasovitý ml. (37. miesto, 36'15'') a Marcel Matava (17. miesto, 36'19'').
Viac o pretekoch >

Oficiálne výsledky    Fotografie (Alex Uhrín)

 

 Časovka družstiev, Liptovský Mikuláš, 28.09.2014 

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Po roku tu bola opäť časovka družstiev v Liptovskom Mikuláši. Podobne ako po minulé roky, aj tentokrát ju Cykloklub Liptovský Mikuláš organizoval v deň majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike v hlavnej mužskej kategórií, a to 28. septembra.
Športový klub Tatranské orly postavil v kategórii Masters nad 40 rokov štvoricu ťahúňov: Broniš Roman, Jurčo Milan, Jurčo Matej a Klasovitý Ján technicky zabezpečených Jaroslavom Jurčom. A už po tretíkrát v rade obhájil 2. miesto v kategórií Masters.

ŠtartRoman BronišTraťPódium

 XIII. Po stopách Martina Rázusa, Liptovský Mikuláš — Brezno — Banská Bystrica — Liptovský Mikuláš, 23.08.2014 

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Spolok Martina Rázusa v spolupráci s Mestom Liptovský Mikuláš a ŠK Leader Fox bike Liptovský Mikuláš organizovali
XIII. ročník Cykloturistického maratónu Po stopách Martina Rázusa na tradičnej trase z Liptovského Mikuláša cez Čertovicu (1233 m n. m.), Brezno, Banskú Bystricu, Donovaly (795 m n. m.) do Liptovského Mikuláša.

Okrem uctenia si pamiatky sa na dvoch úsekoch aj súťažilo. Na Čertovicu vystúpal Milan Jurčo ml. na 3. mieste, v záverečnom špurte na Liptovský Mikuláš na 3. mieste. Naviac, Milan Jurčo st. zašpurtoval vo svojej katégorii takisto na 3. mieste. Podujatia sme sa tentokrát zúčastnili traja: Milan Jurčo ml., Ján Klasovitý st. a Milan Jurčo st.

Fotogalériu z podujatia nájdete na Facebook stránke Cykloklubu Liptovský Mikuláš. Za fotografie ďakujeme organizátorom maratónu. Tešíme sa a pozývame na ďalší ročník v roku 2015!

Fotogaléria. Za fotografie ďakujeme organizátorom maratónu. Tešíme sa a pozývame na ďalší ročník v roku 2015!

Viac informácii o podujatí: Spolok Martina Rázusa

 

 Žiarsky duatlon (bicykel + beh), Žiar, 16.08.2014 

Pódium

Tatranské orly v zložení zľava Matej Jurčo (beh) a Milan Jurčo (bicykel) obsadili na 19. ročníku Žiarskeho duatlonu 2. miesto.

Fotogaléria z podujatia

 

  Tatry Tour, Starý Smokovec, 195 km, 26.07.2014 

Pódium

…a máme po vrchole sezóny, na ktorý sme sa tak veľmi pripravovali. Koncom júla sme sa tradične spolu s ďalšími 240 účastníkmi postavili na štart pretekov v cestnej cyklistike okolo vysokých Tatier so štartom aj cieľom v Starom Smokovci.

Druhé miesto dvojnásobného víťaza týchto pretekov (2005, 2008) Mateja Jurča na domácej pôde potešilo mnohých fanúšikov v cieli v Starom Smokovci. Sily mu nestačili len na Artura Detka, profesionálneho cyklistu v poľskom tíme Mexller, ktorý ho v závere prešpurtoval a zaznamenal celkový čas 5 hodín 5 minút a 5 sekúnd (rekord trate). Vďaka účasti profesionálov bolo tempo pretekov od začiatku vysoké. K rozdeleniu pelotónu na skupiny došlo už pri stúpaní na Štrbské Pleso. Ďalšiu selekciu sme videli, podľa očakávania, pri stúpaní na Huty, keď v prvej skupine zostalo približne 25 cyklistov. Ďalší priebeh členitej trate cez poľský Zab, Poronin, Bukowinu do slovenskej Javoriny a Ždiaru sprevádzal silný dážď, ktorý pri výstupe do Tatranskej Lomnice pominul.  Poľskí cyklisti z tímu Mexller zvládli preteky takticky na vbornú, keď v závere prečíslili Mateja Jurča a obsadili prvé resp. tretie miesto.

ŠtartHuty

Veteráni Ján Klasovitý a Milan Jurčo spolupracovali už od Štrbského Plesa v jednej skupine a dosiahli vo svojej kategórii 5. resp. 7. miesto. Kurióznym spôsobom prišiel o solídne umiestnenie v najlepšej tridsiatke pretekárov Milan Jurčo ml., ktorý pred stúpaním na Zab v Poľsku odbočil po trase minulého ročníka čím stratil kontakt so skupinou. Následný defekt a jazda v malopočetných skupinách mu zabezpečila v celkovom hodnotení 59. miesto. Ďakujeme všetkým, ktorí nám držali dnes palce!

 

  Tour de Volcano, Banská Bystrica, 135 km, 06.07.2014 

Milan Jurčo ml.Začiatkom júla sme zvolili v rámci prípravy na 200 km cyklistické preteky Tatry Tour  (Okolo Vysokých Tatier) účasť na podujatí Tour de Volcano (Okolo sopky Poľana). V meste pod Urpínom sa zišla silnejšia konkurencia ako na Jarnej klasike. Po úvodnej „rovine“ z Banskej Bystrice do Brezna 230-členný pelotón preriedilo stúpanie z Čierneho Balogu do Lomu n. Rimavicou. V ďalších úsekoch trate každý z nás Tatranských orlov pokračoval v tej svojej skupine až po desiatkach kilometrov v miernom teréne prišli záverečné pasáže s ostrými stúpaniami a rozbitými cestami tesne pred cieľom, ktoré „nadelili každému iný čas“. Celkovým víťazom pretekov sa stal Maďar Gábor Fejes, ktorý si dokázal poradiť aj s prevahou mnohopočetného domáceho tímu. Výsledky, Fotografie z podujatia

Zdroj: Adriana Vajsová-Korýtková (foto), TourDeVolcano.sk (výsledky)

 Okolo Slovenska v Liptovskom Hrádku, 04.06.2014 

 

 

 Jarná klasika, Starý Smokovec, 120 km, 31.05.2014 

STARÝ SMOKOVEC. Už tradične, okolie Popradu čakalo po daždivom období na niekoľko stoviek cestných cyklistov vrátane trojice Tatranských orlov.

Cestársky pozdrav.
Rýchlu prvú časť 120 km pretekov do Kežmarku sprevádzalo niekoľko pádov spôsobených najmä prácami na ceste zo Spišskej Belej do Kežmarku. Na zemi sa ocitol aj budúci víťaz Gábor Fejes (Dr. Bátorfi AKTK) z Maďarska. 

Akčný priebeh od Žakoviec.
K prvému rozdeleniu pelotónu na menšie skupiny došlo počas cezpoľného úseku za Žakovcami a následne pri stúpaniach do Liptovskej Tepličky a do Vyšných Hágov. Suverénnym spôsobom sa od prvej, zhruba 30-člennej skupiny odpútal „železný“ Fejes a na záverčnom 3 km stúpaní zo Starého Smokovca na Hrebienok — vyčerpávajúcom posledné zostávajúce sily — triumfoval s náskokom 5 minút pred 18-ročným Slovákom Jurajom Bellanom (Firefly) a Patrikom Kurilom (Arios Sportakus).

Tatranské orly vo forme.
Milan Jurčo ml
., ktorý stratil kontakt s prvou skupinou pred Vyšnými Hágmi, finišoval so stratou 11-minút na víťaza na celkovom 32. mieste (9. miesto vo svojej kategórii). Milan Jurčo a Jánom Klasovitým obsadili vo svojej kategórii 4. resp. 5. miesto so stratou zhruba 30 sekúnd na pódiové umiestnenie.

Štart

Štart v Starom SmokovciZa ŽakovcamiStúpanie do Liptovskej TepličkyZjazd do ŠtrbyTatranské orlyVíťazi pdoľa kategórií

Pri vynikajúcom technickom zabezpečení tímu vďaka Jaroslavovi Jurčovi, máme po dnešných výkonoch dôvod pomýšľať už aj na pódiové umiestnenie na ďalšom podobnom podujatí koncom júla — Tatry Tour alebo Okolo Vysokých Tatier.

Fotografie zľava: 1. Na štarte v Starom Smokovci (v strede M. Jurčo), 2. Úsek za Žakovcami, 3. Stúpanie do Liptovskej Tepličky (M. Jurčo ml.), 4. Zjazd do Štrby, 5. Tatranské orly (zľava J. Klasovitý, M. Jurčo, K. Polakowska — víťazka ženskej kategórie, J. Jurčo — manažér tímu a M. Jurčo ml.), 6. Víťazi jednotlivých kategórií — zľava L. Longauer, J. Bellan, G. Fejes, K. Polakowska, P. Benko a P. Bodnovič.

 

 Predstavujeme 

Cyklomost Slobody

KarabínovciJazdaRiekaNa tandeme pred KriváňomV slnečniciach

Manželia Karabínovci z Liptovského Hrádku sú na Liptove a okolí niečím výnimočným. V pomerne úctyhodnom veku presedlali zo svojich klasických bicyklov na jeden spoločný tandem a už niekoľko rokov „ťahajú jeden prevod“ na zhruba 50 km vzdialenostiach po liptovskom regióne aj mimo neho.

 

 Zimné športy 2013/2014

Od behu na lyžiach v Colorade či na Štrbskom Plese až po beh „po vlastných“ v Hradskej hore nad Liptovským Hrádkom. Tatranské orly.

 

Aktivity v roku 2013 >